nieuws

80 uur taakstraf geëist voor schuilhouden ontsnapte tbs'er Veldzicht Balkbrug

Tegen een voormalig therapeute van tbs-kliniek Veldzicht is 80 uur taakstraf en een maand voorwaardelijke celstraf geëist. De vrouw gaf een ontsnapte tbs'er onderdak.
Terwijl de man patiënt was en de vrouw behandelaar bij tbs-kliniek Veldzicht in Balkbrug hadden de twee veel contact. Ze chatten veel, onder meer via Facebook. Ook voerden ze veel gesprekken en volgde hij trainingen bij de therapeute. Volgens de vrouw is er nooit sprake geweest van een lichamelijk relatie tussen de twee.
De man was tot tbs veroordeeld vanwege aanranding, maar ontsnapte tijdens begeleid verlof. Dat gebeurde mei vorig jaar. Hij meldde zich daarna bij de therapeute die een bed & breakfast runt in Hardenberg. Zij gaf hem daar vervolgens onderdak.

Emotioneel betoog

Tijdens de zitting van vandaag hield de vrouw een emotioneel betoog. Ze gaf aan dat wat zij gedaan heeft, inderdaad niet kan. Maar ze zegt dat ze zich destijds niet bewust was van de consequenties. De vrouw hoopt later opnieuw haar werk als therapeute bij een tbs-kliniek op te kunnen pakken. Ze werd na het incident ontslagen door Veldzicht.
Over twee weken doet de rechtbank uitspraak.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.