nieuws

Rijssen-Holten wacht op ontwikkelingen Den Haag voor 'bed, bad en brood'

Gemeentehuis Rijssen-Holten
Gemeentehuis Rijssen-Holten © Cindy Hofhuis
Het college van burgemeester en wethouders van Rijssen-Holten is bereid in overleg met de gemeenteraad maatregelen te nemen om uitgeprocedeerde vreemdelingen de benodigde basisbehoeften te geven, maar zegt te willen wachten op ontwikkelingen op rijksniveau voordat beleidsregels geformuleerd gaan worden. Dat zegt het college in antwoord op vragen die de ChristenUnie heeft gesteld.
De ChristenUnie stelde in december vragen over 'bed, bad en brood' voor uitgeprocedeerde vreemdelingen, naar aanleiding van een uitspraak van het Europees Comité voor Sociale Rechten. De ChristenUnie startte vervolgens de actie 'laat hen niet in de kou staan'.
Het college zegt achter de uitspraak van het Europees Comité te staan en dat het 'een verantwoordelijkheid van het Rijk is te voldoen aan juridisch bindende uitspraken in internationaal verband.' Verder geeft het college aan dat, voor zover bij het college bekend, in december één uitgeprocedeerd gezin van vier personen in de gemeente verbleef.
Het gezin is opgevangen door een echtpaar in de gemeente. Dat echtpaar heeft bij de gemeente aangeklopt omdat de opvang hen te veel wordt. Deze maand wordt daarover gepraat.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.