nieuws

Politie: zorgen over infiltratie Satudarah bij onder meer Vak-P van FC Twente

De inval bij Satudarah in Enschede
De inval bij Satudarah in Enschede © Vincent Jannink/ANP
FC Twente is niet de enige voetbalclub waarvan supporters banden hebben met Satudarah en Hells Angels. Dat is ook het geval bij Ajax, Feyenoord, Groningen en NEC. Dat schrijft het Algemeen Dagblad op basis van een vertrouwelijk politierapport.
Al in 2012 werd duidelijk dat er banden waren tussen de supporters van FC Twente en Satudarah. Dat werd in 2013 nog eens bevestigd in een rechtszaak over vrouwenhandel.

Clubliefde of criminaliteit

De politie vraagt zich af of leden van de motorclub zich onder de supporters mengen om hun club te steunen of om criminele samenwerkingsverbanden aan te gaan. "Dat laatste kunnen we niet aantonen", zegt de politie in het AD.
De politie vermoedt dat de motorclubs willen groeien en meer macht willen krijgen door contact te zoeken met de harde kern van voetbalsupporters. De politie constateert, volgens het AD, dat banden met de supporters worden misbruikt in onderhandelingen met het gemeentebestuur, bijvoorbeeld over een nieuw clubhuis.

Sluiting clubhuis in 2013

Of dat ook in Enschede aan de orde is, is onduidelijk. Daar liet toenmalig burgemeester Den Oudsten bijna drie jaar geleden het clubhuis van Satudarah sluiten, omdat het in strijd was met het bestemmingsplan. Den Oudsten probeerde zo mogelijke criminaliteit in de kiem te smoren.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.