Nieuws

Directeur Waarbeek Hengelo verkoopt huis om attractiepark te vernieuwen

Directeur Kevin Moespot van de Waarbeek
Directeur Kevin Moespot van de Waarbeek © 1Twente
Het kostte directeur Kevin Moespot zijn huis en z’n pensioenpot om het attractiepark te vernieuwen. Vijf nieuwe attracties moeten op termijn De Waarbeek in Hengelo naar 130.000 bezoekers per jaar loodsen.
Vorig jaar waren dat er nog zo'n 100.000. “We hebben al genoeg ellende met corona gehad, laten we dit jaar maar eens goed gaan knallen", reageert Moespot enthousiast.

Geld uit eigen zak

In één klap vijf attracties erbij, dat kost natuurlijk een smak geld. “Je mag het best weten, het is geld uit eigen zak. Ik heb mijn huis verkocht en mijn pensioen vernietigd, zodat we hier wat geweldigs kunnen neerzetten.”
Moespot verkocht het huis in eerste instantie om de coronacrisis te overleven met het attractiepark. "Maar die tijd zijn we best goed doorgekomen. Daardoor hielden we geld over en dat konden we investeren in de nieuwe attracties. Ik woon nog wel in een huurhuis, maar ik hoop op korte termijn zelf weer een huis te kunnen kopen."
Directeur Kevin Moespot vertelt bij 1Twente over de ontwikkelingen

Meer veranderingen

In de geschiedenis van De Waarbeek is nog nooit zoveel gebeurd als de afgelopen maanden. En ook de komende weken moet nog veel gebeuren. Het park mag dan op zaterdag 2 april open, dat geldt niet voor alle nieuwe attracties. Toren Theodorus (vernoemd naar Kevins vader), spookhuis Huyze Pelle en de nieuwe waterfietsen worden pas later in het seizoen in gebruik genomen, wél kunnen kinderen eind deze week al genieten van het schommelende schip Rockin Roger en achtbaan Rupsje Mae. “Die nieuwe achtbaan is mijn favoriet. Hij is vernoemd naar mijn jongste dochter, dat is wel heel speciaal”, aldus de trotse vader.
Een andere opvallende aanpassing betreft de entree. Die heeft een opvallende makeover gehad, waardoor het park ook vanaf de straatkant anders oogt. Verder is de bekende rodelbaan in safarisferen gehuld en is er veel geschilderd. Marketingman én entertainer Maikel Rutgers: “De kleine veranderingen vallen nu nauwelijks op door alle grote veranderingen in het park, maar ze zijn wel heel belangrijk.”
De nieuwe entree van De Waarbeek in Hengelo
De nieuwe entree van De Waarbeek in Hengelo © 1Twente
Waar sommige parken na twee zware coronajaren de entreeprijzen laten stijgen, doet De Waarbeek niets op dat vlak. Moespot: “Voor 15,50 euro kun je genieten van alle attracties met onbeperkt eten en drinken inbegrepen, net als vorig jaar.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.