nieuws

AKO-boekwinkels in Overijssel overstelpt met vragen over verkoop Charlie Hebdo

Presentatie nieuwe Charlie Hebdo
Presentatie nieuwe Charlie Hebdo © EPA/Yoan Valat
De verschillende vestigingen van boekwinkel AKO in Overijssel worden overstelpt met vragen over de verkoop donderdag van de nieuwe editie van het Franse satirische weekblad Charlie Hebdo.
Normaal verschijnt het weekblad in een oplage van enkele tienduizenden exemplaren, maar na de aanslag van vorige week woensdag verschijnt de nieuwe editie in een oplage van maar liefst drie miljoen. Maandag liet tijdschriftendistributeur Betapress weten dat er zo'n vijfhonderd exemplaren naar Nederland komen, verspreid over tientallen verdeelpunten.

Telefoon roodgloeiend

"U belt zeker over de Charlie Hebdo?" Uit een belronde langs de AKO-boekwinkels in Overijssel blijkt dat de telefoon roodgloeiend staat sinds de bekendmaking. Maar nergens is bekend of er bladen geleverd worden. In Zwolle denkt een medewerker dat de kans groot is dat er donderdag exemplaren zijn, maar dan nog is onduidelijk hoeveel het er zullen zijn.
In Enschede vertelt een medewerkster dat ze mensen bijna van zich af moet slaan die graag een exemplaar willen reserveren. Er wordt niet alleen veel gebeld, maar er komen ook veel mensen langs. In Hengelo zijn tien namen van belangstellenden genoteerd en worden andere mensen bij voorbaat al teleurgesteld, omdat als er al exemplaren komen, het er zeker niet meer dan tien zullen zijn.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.