Nieuws

Twee doden bij schietincident in McDonald's in Zwolle

In de McDonald's in Zwolle-Noord zijn vanavond twee personen doodgeschoten. Volgens getuigen gaat het om een gerichte actie op twee mannen die zaten te eten. Op het moment van de schietpartij waren meerdere mensen, waaronder kinderen, binnen.
De schietpartij vond rond zes uur plaats in het restaurant. Volgens getuigen kwam een man de McDonald's binnen lopen en opende hij het vuur op twee gasten die zaten te eten in het restaurant. Daarop ontstond grote paniek onder de bezoekers, die direct naar buiten probeerden te vluchten.
De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse. Agenten lopen rond in kogelwerende vesten en een politiehelikopter cirkelt boven de wijk. Ook een traumahelikopter werd opgeroepen, maar deze is kort daarna weer gecanceld.

Verslagenheid

Een van de slachtoffers werd nog gereanimeerd, maar dat mocht niet meer baten. De omgeving van de McDonald's is afgezet. Binnen de afzetlinten is de verslagenheid groot. Mensen troosten elkaar en zitten op de grond ineengedoken. Al snel arriveerden veel familieleden van de slachtoffers.
Onduidelijk is nog waar de dader is, mogelijk is deze na de schietpartij de wijk in gevlucht. De politie laat weten dat het personeel van het restaurant in veiligheid is gebracht en roept getuigen op om zich te melden.

'Onveilig'

De schietpartij van vanavond gebeurde vlakbij de plek waar afgelopen weekend een steekpartij plaatsvond. Zondagochtend werd een persoon neergestoken onderaan de afrit Zwolle-Noord. Hoewel er geen verband lijkt te zijn tussen beide incidenten, geven buurtbewoners aan zich onveilig te voelen.
De politie doet op dit moment buurtonderzoek.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.