nieuws

Dinkelland in beeld als locatie voor skihal van Snow Palace International

Ontwerp voor skihal
Ontwerp voor skihal © Snow Palace International
Snow Palace International overweegt om een overdekte skihal te bouwen in de gemeente Dinkelland. Dat schrijft de Twentsche Courant Tubantia vanmorgen. Het zou gaan om een plek in de buurt van horecagelegenheid Frans op den Bult.
De provincie Overijssel en Twentse bestuurders beslissen volgende week of het zinvol is om een businessplan te laten opstellen. Dat kost 100.000 tot 150.000 euro. Een woordvoerder van ontwikkelaar Snow Palace International bevestigt dat er gesprekken zijn gepland. Volgens de ontwikkelaar moet deze of volgende maand duidelijk worden of een hal in Twente haalbaar is of niet.

Verschillende plekken bekeken

Ruim een jaar geleden werd duidelijk dat Snow Palace International een overdekte ski-accommodatie in Twente wil bouwen. Daarvoor is ruim tien hectare nodig. Daarnaast wil het bedrijf een aansluiting op de snelweg.
Het terrein van de luchthaven is enige tijd in beeld geweest, maar dat bleek onmogelijk. De daar aanwezige radarinstallatie maakt hoogbouw onmogelijk en voor een overdekte skipiste is wel een hoge hal nodig. Daarna werd het vizier gericht op Almelo, maar ook daar is van een hal afgezien. Bestuurders in Twente denken nu verder mee met het bedrijf, omdat ze het als aanwinst voor de regio zien.
Behalve een skihal gaat het volgens de krant om een hotel met zo'n 150 kamers. In de hal komen mogelijk verder zelfs verschillende soorten horeca, winkels, uitgaansgelegenheden en speelgelegenheden voor kinderen.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.