Nieuws

Grote verslagenheid na dodelijke schietpartij in McDonald's Zwolle

Twee doden bij schietpartij Zwolle
Twee doden bij schietpartij Zwolle © RTV Oost
De emoties liepen vanavond hoog op na het dodelijke schietincident in de McDonald's in Zwolle-Noord. Familie van de twee slachtoffers arriveerde massaal en in grote paniek bij de plaats des onheils.
Bij het schietincident in de McDonald's in Zwolle-Noord vielen twee doden, naar verluidt gaat het om invloedrijke zakenmannen van Turkse komaf.
De schietpartij vond rond zes uur plaats in het restaurant aan de Floresstraat. Volgens getuigen kwam de schutter de McDonald's binnen lopen en bestelde hij eerst eten. Daarna ging hij zitten aan een tafeltje en opende hij het vuur op twee mannen, die naast hem zaten te eten. Daarop ontstond grote paniek onder de ruim honderd overige bezoekers, die direct naar buiten probeerden te vluchten. Onder hen ook veel kinderen.

Dader voortvluchtig

Het is nog onduidelijk waar de dader zich bevindt, mogelijk is deze na de schietpartij de wijk in gevlucht. Voordat hij over ging tot zijn gruwelijke daad, zou hij al uren hebben rondgehangen bij de McDonald's.
De politie roept mensen op om weg te blijven bij de McDonald's, zodat het onderzoek ter plaatse zorgvuldig uitgevoerd kan worden. Getuigen worden opgeroepen om zich te melden bij de politie.

Verslagenheid

De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse na de schietpartij. Agenten liepen rond in kogelwerende vesten en een politiehelikopter cirkelde boven de wijk. Ook een traumahelikopter werd opgeroepen, maar deze is kort daarna weer gecanceld. Er werd nog een poging gedaan om de slachtoffers te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten. In de muren van het restaurant zitten kogelgaten.
Politiewoordvoerder Chantal Westerhoff over de dodelijke schietpartij in Zwolle
De omgeving van de McDonald's werd onmiddellijk na de schietpartij afgezet. Hulpdiensten brachten personeel in veiligheid, maar binnen de afzetlinten is de verslagenheid groot. Mensen troosten elkaar en zitten huilend op de grond ineengedoken.
Totaal overstuur is een vrouw die rond half acht arriveerde op de plaats waar het aan het begin van de avond zo gruwelijk mis ging. "Alsjeblieft!", schreeuwt ze met haar handen voor haar ogen. Hulpverleners proberen haar te kalmeren.
Grote verslagenheid na dodelijke schietpartij in McDonald's Zwolle
Grote verslagenheid na dodelijke schietpartij in McDonald's Zwolle © RTV Oost

'Onveilig'

De schietpartij van vanavond gebeurde op een steenworp afstand van de plek waar afgelopen weekend een steekpartij plaatsvond. Zondagochtend werd een persoon neergestoken onderaan de afrit Zwolle-Noord. Hoewel er geen verband lijkt te zijn tussen beide incidenten, geven buurtbewoners aan zich onveilig te voelen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.