nieuws

Schade in gemeentehuis Staphorst door olie van motoren AMBC na ludieke actie

Een gespecialiseerd bedrijf moet er aan te pas komen om het gemeentehuis in Staphorst schoon te maken na de ludieke actie van AMBC Staphorst gisteravond. Motoren van de club hebben olie achtergelaten op de natuurstenen in het gemeentehuis.
Het gemeentehuis van Staphorst was gisteravond gevuld met ronkende motoren en de bijbehorende uitlaatgassen. 150 leden van de auto-, motor- en bromfietsclub AMBC Staphorst stonden er hun club bij in de gemeenteraadsvergadering over de locatie van het crossterrein.

Schoonmaakbedrijf komt olie opruimen

Maar vandaag bleek dat de ludieke actie schade heeft veroorzaakt. Het is niet zo dat er grote plassen olie liggen in het gemeentehuis, maar verspreidt door de hal liggen meerdere druppels. En die zijn niet zomaar weg te poetsen. Om blijvende schade te voorkomen, is een speciaal schoonmaakbedrijf opgetrommeld om de olie zo snel mogelijk van de natuurstenen af te krijgen.
Vanmiddag gaat het schoonmaakbedrijf aan de slag. Daarna wordt bekeken of er nog een tweede poetsbeurt moet volgen. Hoeveel de schoonmaakactie kost, is nog niet duidelijk. Ook weet de gemeente nog niet of de kosten op de club verhaald gaan worden. In ieder geval wil de gemeente in gesprek met AMBC.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.