Nieuws

Schoolvoetbaltoernooi eindigt in trauma: deelnemende kinderen getuige dubbele liquidatie Zwolle

De McDonald's vestiging in Zwolle waar de dubbele moord plaatsvond
De McDonald's vestiging in Zwolle waar de dubbele moord plaatsvond © RTV Oost
Enkele Zwolse scholen zijn woensdag na afloop van een schoolvoetbaltoernooi bij McDonald’s Zwolle-Noord gaan eten. Op het nabijgelegen sportcomplex van Be Quick ‘28 werd enkele uren voor de dodelijke schietpartij het toernooi gehouden. Hierdoor vond de schietpartij ten overstaan van veel kinderen plaats. Bij de dubbele liquidatie kwamen een 57-jarige en een 62-jarige Zwollenaar om.
Een medewerkster van Sportservice Zwolle laat weten dat er na afloop van het toernooi verschillende scholen naar het fastfoodrestaurant zijn gegaan, maar dat dat niet geïnitieerd werd door het Zwolse sportbedrijf. “Daar waren geen begeleiders van ons aanwezig.”

'In nauw contact met de scholen'

Wel is de medewerkster bekend dat er “een aantal scholen” met hun leerlingen naartoe is gegaan. “We staan momenteel in nauw contact met de scholen, we hebben ze gevraagd of we iets voor ze kunnen betekenen en of we ergens mee kunnen helpen. Maar goed, wij kunnen zelf geen nazorg bieden.”
Hoeveel scholen met hun leerlingen in het restaurant waren toen de schietpartij plaatsvond, kan de medewerkster niet vertellen.

Sponsoren van sport

De slachtoffers van de schietpartij droegen de voetbalsport in Zwolle een warm hart toe. Ze sponsorden sportactiviteiten, een jeugdtoernooi droeg zelfs de naam van de mannen. Ook had een van hen in het verleden een voetbalschool.
Bij de schietpartij was één slachtoffer op slag dood. De ander, zijn broer, werd meermalen in het bovenlichaam geraakt. Reanimatie mocht niet meer baten. De schutter heeft volgens getuigen zijn hele magazijn leeg geschoten.

Onderzoek politie loopt nog

Wie achter de dubbele liquidatie in het restaurant zit, is nog niet bekend. De politie heeft nog geen verdachte(n) aangehouden. In het restaurant vind de ochtend na het voorval nog steeds forensisch onderzoek door de politie plaats.
Medewerkers van het restaurant zijn woensdagavond door hun leidinggevende thuisgebracht. De leidinggevenden zijn op hun beurt geholpen door McDonald’s Nederland.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.