nieuws

MyLife Technologies Enschede krijgt 250.000 euro voor verdere ontwikkeling pijnloos vaccineren

Pleister voor pijnloos vaccineren
Pleister voor pijnloos vaccineren © website MyLife Technologies
Het bedrijf MyLife Technologies uit Enschede heeft een lening van 250.000 euro gekregen om hun speciale methode van pijnloos vaccineren verder te ontwikkelen. Het bedrijf heeft een pleister met minuscule naaldjes ontwikkeld waarmee je pijnloos vaccins kunt toedienen. Die pleisters worden nu verder ontwikkeld.
MyLife Technologies is een spin-off bedrijf van UT-onderzoeksinstituut MESA+. Het bedrijf krijgt de lening van de ministeries van OCW en Economische Zaken. De lening is bedoeld om wetenschappelijke innovatieve kennis om te zetten naar commerciële toepassingen.

Doorsnede van miljoenste van een millimeter

De speciale pleisters hebben honderden minuscule naaldjes van keramisch materiaal die een doorsnede hebben van enkele miljoensten van een millimeter. De naaldjes zijn zo klein dat een patiënt ze niet voelt. MyLife Technologies wil het product verder ontwikkelen zodat niet alleen vaccins, maar ook andere geneesmiddelen op deze manier toegediend kunnen worden.
Volgens dr. Regina Luttge, die de technologie ontwikkelde en mede aan de wieg stond van MyLife Technologies, is de subsidie een belangrijke stap voor de doorontwikkeling van het product. "Het gaat om een compleet nieuwe toedieningsmethode. Om klinische toepassing mogelijk te maken, is het belangrijk dat we op basis van wetenschappelijke data kunnen laten zien dat onze methode goed werkt. Daar is geld voor nodig."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.