nieuws

Vleeswarenfabrikant Zwanenberg in Almelo gaat groenteburgers maken

De bietenburger
De bietenburger © Zwanenberg Food Group
Vleeswarenproducent Zwanenberg Food Group uit Almelo heeft een netwerkplatform opgericht, dat zich gaat richten op de productie van met name groenteburgers. Gedacht wordt aan onder meer een bietenburger, een bonenburger en een maisburger.
Het netwerkplatform krijgt de naam Purple Bee Hive en wordt gevormd door innovatieve ondernemers en andere belanghebbenden. Voor de groenteburgers worden vooralsnog vier varianten ontwikkeld: een paarse bietenburger met honing, een groene bonen- en doperwtenburger, een gele maisburger en een rode paprika- en tomaatburger.
Salesmanager Tjeerd van der Laan van Purple Bee Hive: "De burgers vormen tezamen een kleurrijk assortiment. We spelen in op de groeiende vraag naar gezonde, duurzame producten. Alle varianten worden clean label producten zonder kunstmatige toevoegingen."

'Sommigen vinden elke dag vlees eten te duur'

Zwanenberg-bestuursvoorzitter Ronald Lotgerink geeft aan dat de vleesconsumptie in Nederland in de afgelopen jaren is afgenomen. "Sommige consumenten vinden elke dag vlees eten te duur en willen een bijdrage leveren aan een duurzamer leven. Daarom kijken we ook naar andere markten en producten."
Lotgerink wijst erop dat er op het gebied van brood en zuivel sinds 1960 veel innovaties zijn geweest en de assortimenten op die terreinen sterk zijn uitgebreid. "Met groente zijn we echter niet verder gekomen dan gesneden groente, groente in blik of pot, en in soepen. Op dit gebied zijn er dus nog vele mogelijkheden."
De groenteburgers worden in eerste instantie nog niet in de winkel verkocht. Het platform wil zich eerst richten op de horeca en andere bedrijven. In een later stadium moeten de groenteburgers ook in de schappen komen te liggen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.