nieuws

Drie weken cel geëist tegen dronken Poolse automobiliste na ongeluk op A1

Rechtspraak
Rechtspraak © iStock
Het Openbaar Ministerie wil dat een 20-jarige Poolse vrouw drie weken achter de tralies verdwijnt na een eenzijdige aanrijding op de A1 bij Holten.
De vrouw zou onder invloed van alcohol zijn geweest toen ze op 10 november 2013 met haar auto tegen de vangrail van de middenberm klapte en meerdere keren over de kop sloeg. De vrouw werd uit de auto geslingerd en raakte gewond, maar ze was niet de enige. Drie inzittenden, ook afkomstig uit Polen, raakten ook gewond. Zij droegen in tegenstelling tot de bestuurster geen gordels.

Vrouw verscheen niet voor rechter

Bij de politie verklaarde de vrouw dat ze op de terugweg was van een avondje stappen in Duitsland en dat ze drie glazen alcohol gedronken had. Veel meer is er niet bekend. De vrouw verscheen niet voor de rechtbank en liet ook niets van zich horen, ondanks een keurig in het Pools vertaalde oproep om te verschijnen. Wat de verwondingen van de inzittenden waren bleef ook onduidelijk, de drie zijn niet te vinden.

Als de vrouw wel voor de rechter was verschenen was de strafeis anders geweest. Dan had de officier van justitie een werkstraf van 160 uur geëist. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.