nieuws

Werkstraf geëist na aanrijden drie buren in Vroomshoop door beslagen autoruiten

Ongeluk Constatijnstraat Vroomshoop
Ongeluk Constatijnstraat Vroomshoop © Emiel Geerding
Doordat hij wegreed met beslagen ruiten heeft een 20-jarige man uit Vroomshoop in december 2013 drie buren aangereden met zijn auto. Vandaag stond de man voor de rechtbank en hoorde hij een werkstraf van 120 uur en een rijontzegging van zes maanden tegen zich eisen.
De slachtoffers - een vader, moeder en hun 17-jarige dochter - konden geen kant op toen de 20-jarige zonder te remmen op ze af kwam rijden. Alle drie de slachtoffers raakten gewond. Voor de rechtbank vertelde de 20-jarige dat hij zijn autoruiten had schoongemaakt maar dat ze na een paar seconden alweer besloegen. Toen hij bezig was om de luchtblazer aan te zetten raakte hij de drie slachtoffers. Die had hij niet gezien.

Ernstige overtreding

Volgens de officier van justitie had de man nooit met beslagen ruiten mogen rijden. Hij had zijn auto moeten stilzetten, voordat hij verder ging. Daarmee heeft hij zich schuldig gemaakt aan een ernstige overtreding waarbij slachtoffers zijn gevallen.
De advocaat van de man vond dat de rechtbank rekening zou moeten houden met het gebrek aan ervaring van de jonge bestuurder. De man had nog geen jaar zijn rijbewijs en heeft niet de ervaring van iemand die 30 jaar een rijbewijs heeft.

Verontwaardiging bij slachtoffers

De slachtoffers woonden de zitting bij op de publieke tribune en waren vooral verontwaardigd dat de man niets van zich had laten horen. Alleen de vader van de 20-jarige was bij de slachtoffers aan de deur geweest, zij wonen in dezelfde straat. Het verhaal wat de vader had verteld, was hun niet bevallen. Ze hadden de 20-jarige zelf aan de deur verwacht.

Na afloop van de zitting maakten de slachtoffers zich druk over het pleidooi van de advocaat. Op de gang was het enige tijd onrustig, maar dat werd door de parketpolitie gesust. Over twee weken doet de rechtbank uitspraak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.