nieuws

Opleiding tot kickboksleraar gestart bij vechtsportschool Tabonon in Zwolle

Vechtsportschool Tabonon in Zwolle is vandaag gestart met een landelijke opleiding tot kickboksleraar. Tabonon doet dat in samenwerking met het CIOS in Heerenveen, de Federatie Oosterse Gevechtskunsten en het NOC/NSF.
Belangrijkste doel van de Zwolse vechtsportschool is het verbeteren van het negatieve imago van de kickbokssport. Na alle negatieve publiciteit rondom de bekende Nederlandse kickbokser Badr Hadi hoopt Tabonon een positieve impuls aan de sport geven.
Voor de leraar Martial Arts opleiding van de FOG kunnen de komende tijd in Zwolle een flink aantal kandidaten opgeleid worden tot trainer/coach conform de eisen van het NOC*NSF. Deze nieuwe trainers kunnen vervolgens een bijdrage leveren aan het verantwoord opleiden van Muay Thai kickboksers. De deelnemers hebben na afloop van deze opleiding voldoende theoretische en praktische kennis vergaard om op een sportieve, pedagogisch verantwoorde en integere wijze Muay Thai Kickboxing lessen te geven aan zowel beginnende als wedstrijdsporters en daaraan gerelateerde activiteiten te organiseren en te begeleiden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.