nieuws

Reshmie Oogink Nederlands kampioen taekwondo zonder te vechten

Reshmie Oogink
Reshmie Oogink © Lars Smook
Zonder te spelen Nederlands kampioen worden. Het kan bij taekwondo. Het toernooi begint pas aanstaande zaterdag, maar Reshmie Oogink is in haar klasse nu al kampioen.
Oogink is in haar klasse (-73 kg) de enige die staat ingeschreven, al was dat aanvankelijk niet zo. "Er zijn deelnemers die zich terugtrekken omdat ze zien dat Reshmie meedoet", zegt Rakesh Gajadhar van de taekwondobond. "Zij staat in Nederland op eenzame hoogte als nummer twee van de wereld. Er is niemand die haar echt kan uitdagen."
Voor Oogink was het ook niet mogelijk om in een andere gewichtsklasse mee te doen. Gajadhar: "Het zogenaamde onderpoulen of hoger inschrijven is niet toegestaan, dus dan is dit het gevolg. Wij zagen het al een tijdje aankomen." Overigens is deelname voor Oogink aan het NK verplicht. Alle atleten van de Nederlandse equipe moeten zich inschrijven, waardoor het probleem zich in de toekomst nog vaker lijkt voor te gaan doen.
"Het geeft wel een apart gevoel, deze titel", zegt Oogink. "Het is jammer dat het zo moet, maar het is momenteel niet anders." Of Oogink komend weekend haar prijs kan ophalen in Almere wist ze woensdag nog niet. Volgende week begint haar nieuwe seizoen echt met de US-Open. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.