Nieuws

De Grote Twentse Carnavalsoptocht zie je bij RTV Oost

Esther Rikken en Pim Paalhaar doen verslag van de Grote Twentse Carnavalsoptocht
Esther Rikken en Pim Paalhaar doen verslag van de Grote Twentse Carnavalsoptocht © RTV Oost
In dit bijzondere carnavalsjaar 2022 kun je op zondagavond 10 april op TV Oost kijken naar een speciale uitzending van de Grote Twentse Carnavalsoptocht in Boeskoolstad, Oldenzaal. RTV Oost maakt een uitgebreide samenvatting met alle hoogtepunten van de optocht.
De Grote Twentse Carnavalsoptocht is een grote bonte stoet met praalwagens en andere creatieve uitingen van enthousiaste loopgroepen en eenlingen. Door de coronamaatregelen kon er maandenlang niet worden gebouwd aan de wagens. En ondanks dat het bouwen van een praalwagen een traditionele winterklus is, hebben onder meer de Siepeljonkers uit Ootmarsum, de Sjeesköttels uit Rossum, de Pearse Köp uit Weerselo, de Bosdûvelkes uit De Lutte, de Greunen uit Denekamp, de Toet’nbloazers uit Borne en natuurlijk een groot aantal carnavalsverenigingen uit Oldenzaal alles op alles gezet om de 65e editie van de Grote Twentse Carnavalsoptocht tot een succes te maken.
De presentatie is in handen van Esther Rikken en Pim Paalhaar. De uitzending zie je ’s avonds om 18.10 uur op TV Oost. Deze wordt herhaald om 22.10 uur en de volgende ochtend om 10.00 uur.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.