nieuws

Stichting BKS praat met Tweede Kamer-fracties over positie ouders bij sluiting kleine scholen

Demonstratie van leerlingen
Demonstratie van leerlingen © RTV Oost
Ouders van basisschoolkinderen moeten een sterkere positie krijgen als het gaat om sluiting van kleine scholen. Ook moeten schoolbesturen zich beter aan de wetgeving rond schoolsluitingen houden. Met die boodschap zijn woordvoerders van de Stichting Behoud Kleine Scholen (BKS) vandaag naar Den Haag gegaan, waar zij met politici hebben gesproken. Ook in Overijssel zijn veel kleine scholen die met sluiting worden bedreigd.
De stichting heeft onder meer gesproken met een aantal woordvoerders van Onderwijs van verschillende fracties. In dat gesprek is aangegeven dat veel schoolbesturen zich niet aan de juiste procedures houden als het gaat om sluiting van de school. Ook krijgen ouders vaak erg laat te horen dat de school gaat sluiten.
Ouders zouden daarom een sterkere positie moeten krijgen in het proces rond sluiting van kleine scholen. De ouders die in een medezeggenschapsraad zitten zouden bijvoorbeeld andere ouders moeten kunnen raadplegen als een schoolbestuur de deuren wil sluiten.

Regeringspartijen afwezig

Opvallend was dat tijdens het gesprek de woordvoerder van de regeringspartij VVD afwezig was en de woordvoerder van de andere regeringspartij PvdA maar heel kort bij het gesprek was. "Ik kreeg daardoor heel erg het gevoel dat de regeringspartijen de problemen rond sluiting van kleine scholen niet serieus nemen", zegt de Overijsselse woordvoerder Bouwien Rutten van de Stichting Behoud Kleine Scholen. Toch is ze wel tevreden over het bezoek. "De partijen zeggen zich bewust te zijn van de problemen en geven aan dat ze er goed naar gaan kijken."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.