Nieuws

Twee slachtoffers van ingestort huis naar ziekenhuis gebracht, derde nog onder puin

Een moeder en dochter zijn onder het puin vandaan gehaald van de ingestorte woning in Oldenzaal. Dat meldt de brandweer op Twitter. Ze zijn naar het ziekenhuis gebracht en maken het naar omstandigheden goed. Een derde persoon ligt nog onder het puin. "Daar hebben we contact mee."
Volgens omstanders zijn de slachtoffers een moeder, vader en dochter. Dit is nog niet bevestigd door hulpdiensten.
"Ik zat aan de keukentafel en hoorde opeens een enorme knal", zegt een getuige. "Ik dacht gelijk aan een gasexplosie. Volgens mij zijn die huizen nog geen 15 jaar oud, het verbaast me dat dit kan gebeuren." De brandweer heeft bevestigd dat het om een gasexplosie gaat.
Er zijn speurhonden in het puin van de ingestorte woning ingezet door de hulpdiensten. De inzet van de honden is puur uit voorzorg gedaan om er zeker van te zijn dat er niet meer slachtoffers zijn.
Beelden hulpverlening bij ingestorte woning Oldenzaal

Omwonenden geëvacueerd

Het huis staat aan de Hoefsmid, de straat staat vol met brandweer. Bewoners uit omliggende huizen zijn geëvacueerd. Daarnaast zijn drie traumahelikopters onderweg, onder meer uit Groningen en Amsterdam.
Ook het Specialisme Technische Hulpverlening (STH) is opgeroepen. Dit is een team dat gespecialiseerd is in onder meer ingestorte gebouwen en kan helpen met het lokaliseren van slachtoffers. Het STH team van IJsselland is onderweg om te helpen.
Meerdere traumahelikopters naar Oldenzaal gestuurd

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.