nieuws

Jongen in Almelo bedreigd, hij moet voor twee jongens geld pinnen

Verdachten zijn herkend
Verdachten zijn herkend © TC Tubantia / Charel van Tendeloo
Een jongen van 19 is in Almelo bedreigd door twee jongens. Ze willen zijn geld en als blijkt dat de jongen weinig in zijn portemonnee heeft wordt hij onder bedreiging van een mes gedwongen mee te lopen naar een pinautomaat.
Het gebeurde in de nacht van zaterdag 22 op zondag 23 november. Na het stappen, rond 4.15 uur, loopt de 19-jarige jongen met zijn fiets door de tunnel van het station. Aan de kant van het ROC loopt hij de trap op. Daar staan twee jongens die hem meteen agressief aanspreken. De jongen wordt geslagen en van zijn geld beroofd. Hij moet daarna met de mannen meelopen naar een pinautomaat. Hij loopt anderhalve kilometer met de mannen mee.  Onderweg wordt hij met een mes bedreigd.

Daders gefilmd tijdens het pinnen

Bij de pinautomaat in de wijk Aalderinkshoek moet de jongen geld van zijn rekening pinnen en aan de jongens geven. Terwijl de 19-jarige jongen pint komen zijn twee belagers naast hem staan. De camera van de pinautomaat heeft ze daardoor haarscherp kunnen filmen.
Nadat de jongen gepind heeft rent hij weg, maar in zijn vlucht wordt hij door één van de daders onderuit geschopt, zo is te zien op camerabeelden. De jongen moet weer meelopen naar de pinautomaat waar hij te horen krijgt dat hij tegen niemand iets mag zeggen, anders weten ze hem te vinden.

Politie zoekt de daders

De politie heeft beelden vrijgegeven van de belagers om hen zo snel mogelijk te vinden. Het gaat om twee lichtgetinte mannen die tegen elkaar in een buitenlandse taal spraken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.