Nieuws

UPDATE: Vader die uit ingestort huis Oldenzaal werd bevrijd is buiten levensgevaar

Brandweer bevrijdt ook vader uit puin ingestorte woning Oldenzaal
Brandweer bevrijdt ook vader uit puin ingestorte woning Oldenzaal © RTV Oost
De vader die vanmiddag uit het puin van het ingestorte huis aan de Hoefsmid in Oldenzaal werd bevrijd, is buiten levensgevaar. Dat zegt burgemeester Welman van Oldenzaal. Welman heeft het over "een wonder dat zich heeft voltrokken", omdat iedereen die in de ingestorte woning aanwezig was het kan navertellen. Behalve de vader raakten ook de moeder, een dochter en een monteur lichtgewond.
Het huis stortte om kwart voor tien in door een gasexplosie. De explosie ontstond tijdens werkzaamheden in en bij het huis om een laadpaal te installeren. Vermoedelijk werd daarbij de gasleiding geraakt.
Een zoon van het gezin en de installatiemonteur stonden op dat moment buiten. De vader, de moeder en de dochter waren in de woning. Moeder en dochter werden al snel uit het puin gehaald, maar de redding van de vader duurde langer. Gespecialiseerde hulpverleners werden opgeroepen en na enkele uren werd ook hij uit het ingestorte huis gehaald.
Het is bijna niet voor te stellen dat je daar levend uit komt
Burgemeester Patrick Welman van Oldenzaal
De burgemeester zei in een persgesprek vanmiddag dat hij bewondering heeft voor de hulpverleners. Met het gezin heeft hij nog niet rechtstreeks contact gehad. "Die zijn hevig geëmotioneerd en die zijn bij elkaar in het ziekenhuis", zegt Welman.
Burgemeester Patrick Welman van Oldenzaal over incident ingestorte woning

Schade omliggende huizen

De komende tijd volgen onderzoeken in en om de woning. Verschillende huizen rondom de woning zijn door de explosie beschadigd geraakt. Een constructeur van de gemeente en stichting Salvage brengen de schade in kaart. De bewoners van deze huizen kunnen vandaag weer terug in hun woning.

Informatiebijeenkomst

Na het instorten van het huis kregen omwonenden de gelegenheid om bij elkaar te komen bij hockeyclub Bully. De gemeente Oldenzaal organiseert vanacond een informatiebijeenkomst voor wijkbewoners, meldt de burgemeester. Ook de school van een van de kinderen heeft aandacht voor de gebeurtenis. Het Twents Carmel College schrijft in een brief aan alle ouders en verzorgers dat de schoolleiding merkt dat de instorting van het huis impact heeft op de leerlingen en dat die terecht kunnen bij mentoren en een ondersteuningsteam.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.