Nieuws

Acht aanhoudingen na IJsselderby, ME bekogeld met zwaar vuurwerk

Er zijn zondag meerdere aanhoudingen verricht tijdens het ontruimen van het supportershome van PEC Zwolle
Er zijn zondag meerdere aanhoudingen verricht tijdens het ontruimen van het supportershome van PEC Zwolle © Persbureau Noord Oost Nederland
De politie heeft acht supporters van PEC Zwolle aangehouden na het duel met Go Ahead Eagles. Dat meldt de politie vanmiddag. De acht mannen die de politie in boeien geslagen heeft, kwamen uit Overijssel en Gelderland.
Tijdens de IJsselderby misdroegen aanhangers van PEC Zwolle zich. Go Ahead Eagles-doelman Andries Noppert werd bekogeld met muntjes en aanstekers. Ook werd er vuurwerk afgestoken. Fans die achter het doel zaten, werden na afloop van het duel in groepjes het stadion uitgeleid door de politie. Op die manier konden verschillende supporters herkend en opgepakt worden.

Agent gewond

Buiten het stadion gingen de ongeregeldheden door, waarna de ME een grote groep omsingelde. De agenten werden belaagd met blikjes, zwaar vuurwerk en andere spullen, zo communiceert de politie. Door het vuurwerk moest een agent met lichte verwondingen naar het ziekenhuis. De politie sluit niet uit dat er later nog meer mensen aangehouden worden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.