Nieuws

Verdachte dubbele moord McDonald's had financiële problemen

De McDonald's vestiging in Zwolle waar de dubbele moord plaatsvond
De McDonald's vestiging in Zwolle waar de dubbele moord plaatsvond © RTV Oost
De 32-jarige verdachte van de dubbele moord in de McDonalds in Zwolle had financiële problemen na een fout gelopen deal met mondmaskers. De rechtbank Gelderland heeft hem vorige maand veroordeeld tot het betalen van ruim anderhalve ton.
In de zomer van 2020 heeft de Velpse groothandel van de moordverdachte, een inwoner van Rozendaal, een bedrijf in Istanbul benaderd via een tussenpersoon. De ondernemer wilde graag 1,25 miljoen mondmaskers kopen van het Turkse bedrijf. De maskers werden in augustus van dat jaar op transport gezet, tezamen met een rekening van zo'n 190.000 euro.

Niet betaald

Begin oktober 2020 heeft de moordverdachte een kleine 30.000 euro betaald aan de Turkse leverancier, maar het resterende bedrag niet. Hij stelde zich op het standpunt dat hij 'slechts' 600.000 maskers had besteld, dat ze te duur waren en onvoldoende kwaliteit hadden.
De rechtbank heeft de visie van de moordverdachte terzijde geschoven en hem bevolen het resterende bedrag van zo'n 160.000 euro te betalen.

Miljoenenhuis

Vandaag werd duidelijk dat hij zijn miljoenenhuis in het chique Rozendaal onlangs te koop heeft gezet. Dat, terwijl hij de woning net had gekocht.
Vorige week woensdagavond heeft de 32-jarige ondernemer zichzelf gemeld op het politiebureau in Deventer. Hij vertelde dat hij de schutter is geweest bij de dubbele moord in de McDonald's-vestiging in Zwolle-Noord, iets eerder op de avond. Bij die schietpartij kwamen twee Turkse broers om het leven. Of de schuld aan de Turkse mondkapjesleverancier te maken heeft met de moordpartij wordt nog onderzocht.
Veel mensen in de Turkse gemeenschap kennen zowel verdachte als slachtoffer(s). Iedereen reageert geschokt op het nieuws.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.