nieuws

Run op Australian Labradoodles, wachtlijsten in Overijssel gesloten

Sinds Yvon Jaspers op tv komt met haar Australian Labradoodle is de hond populairder dan ooit. In Overijssel zijn een aantal fokkers. Bij allemaal is de wachtlijst gesloten en is de wachttijd soms meer dan een jaar.
In het tv-programma Boer Zoekt Vrouw, dat begin januari is begonnen, reist Yvon Jaspers met haar hond Tommy langs allerlei boerenbedrijven in Nederland. Volgens fokker Ina Troost van Salland Hills Australian Labradoodles in Rijssen geven de beelden een vertekend beeld. "Tommy van Yvon is altijd schoon en rustig. De honden houden er juist van om in de modder te spelen en ze blaffen en springen als ze iemand zien", zegt ze.
Ook is ze bang dat het hondenras nu zo populair wordt dat fokkers er op de verkeerde manier mee gaan fokken. Ze adviseert mensen dan ook niet bijvoorbeeld via internet een hond te kopen, maar altijd te kijken of de fokkers gekwalificeerd zijn. De wachtlijst in Rijssen is inmiddels opgelopen tot meer dan een jaar. Per gezin wordt bekeken of ze geschikt zijn om een Labradoodle te krijgen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.