nieuws

Minister Plasterk gevraagd om mening over schrappen stembureaus in Enschede

Het schrappen van stembureaus in Enschede beroert de politiek in Den Haag. CDA-Tweede Kamerlid Mona Keijzer wil van minister Plasterk van Binnenlandse Zaken weten hoe hij denkt over het besluit van Enschede.
Die gemeente verwacht een lage opkomst bij de Provinciale Statenverkiezingen in maart en wil daarom bijna een derde van de 77 stembureaus schrappen. Zo bespaart de gemeente bijna 25.000 euro en dat geld kan Enschede goed gebruiken. Niemand hoeft verder te lopen dan bij eerdere verkiezingen, meent verkiezingscoördinator Moes van Enschede.

De wereld op zijn kop

Oud-collega van Mona Keijzer en gedeputeerde van Overijssel Eddy van Hijum verbaasde zich daar gistermiddag al over en liet zich er in niet mis te verstane woorden over uit. Hij vindt het 'de wereld op zijn kop' en 'een slecht signaal naar de kiezer' en heeft de commissaris van de Koning gevraagd om een uitspraak. Van Hijum is bang dat minder stembureaus een nog lagere opkomst betekent.
Ook het CDA in de gemeenteraad van Enschede zet zijn vraagtekens bij het besluit en wil een verklaring van het college van burgemeester en wethouders.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.