nieuws

FC Twente grootste verlies van alle clubs in eredivisie: 7,2 miljoen euro

FC Twente heeft over het vorige voetbalseizoen een verlies geleden van 7,2 miljoen euro. De club uit Enschede duikt daarmee het diepst in het rood van alle clubs in de eredivisie. Dat blijkt uit onderzoek van de Volkskrant.
De eredivisieclubs hebben in 2013/2014 3,4 miljoen euro winst geboekt. Daarmee draaiden de clubs financieel gezien veel beter dan het seizoen ervoor. In 2012/2013 leden de achttien eredivisieclubs samen nog 12,6 miljoen verlies. De Volkskrant neemt de inkomsten uit transfers mee in zijn berekening, waar de KNVB die buiten beschouwing laat.
FC Twente verdiende afgelopen jaar 25 miljoen euro aan de verkoop van Dusan Tadic en Quincy Promes, maar dat bedrag is pas terug te zien in de jaarrekening van het huidige voetbalseizoen. De club leed daarmee fors verlies, net als vorig seizoen. Toen was het verlies 8,5 miljoen euro.

Overijsselse clubs

Uit het onderzoek blijkt dat PEC Zwolle over het vorige seizoen ook een verlies heeft geleden. De club leed een verlies van 0,3 miljoen euro. Go Ahead Eagles en Heracles Almelo boekten wel een bescheiden winst. De Deventer club had een winst van 0,66 miljoen euro, de club uit Almelo boekte 0,21 miljoen euro winst.
Grote winnaar over het seizoen 2013/2014 is Ajax. De club uit de hoofdstad boekte een resultaat van 16,6 miljoen euro.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.