nieuws

Zwartewaterland in gesprek met nieuwe exploitant veerdienst Genemuiden

Veerdienst Genemuiden-Zwartsluis
Veerdienst Genemuiden-Zwartsluis © RTV Oost / Mark Bakker
De veerdienst Genemuiden-Zwartsluis heeft binnenkort een nieuwe exploitant. Dat meldt de Zwartewaterkrant.
Connexxion en de gemeente Zwartewaterland hebben overeenstemming bereikt met een gegadigde voor de veerdienst. Op korte termijn wordt bepaald wanneer de nieuwe eigenaar de exploitatie van Connexxion overneemt.
Connexxion verzorgt sinds 2006 de verbinding over het Zwartewater. Connexxion wil binnen alle vervoersactiviteiten af van het vervoer over water en de veerdienst van Genemuiden in het bijzonder. De nieuwe eigenaar is van plan op doordeweekse dagen de eerste afvaart een kwartier te vervroegen: 06.00 uur in plaats van 6.15 uur. ’s Avonds is de de laatste afvaart een kwartier later. Namelijk om 22.00 uur. Voor automobilisten wordt een enkele overtocht naar verwachting 0,50 euro goedkoper. De overige tarieven blijven gelijk. Het winterseizoen wordt ingekort. In de maanden oktober en maart zal het veer op zondag weer varen. De huidige scholierenabonnementen blijven geldig.

Beter aangepast op lokale behoeften

"Het veerpont is een belangrijk speerpunt in ons collegeprogramma', aldus wethouder Speksnijder namens het college van burgemeester en wethouders. "Wij hopen dat de dienstverlening op het veer met deze aanpassingen beter aansluit bij de behoeften van de lokale samenleving."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.