nieuws

Ondernemers uit Enter gaan deel Reggedal ontwikkelen en beheren

Chiel Bolscher en Maurice Roetgering zijn succesvolle ondernemers uit Enter. Zij gaan een groot deel van het Reggedal ontwikkelen en beheren. "Dit gebied is een ruwe diamant"
Het duo is de nieuwe eigenaar van 84 hectare grond in het Reggedal na een openbare aanbesteding van de provincie Overijssel. "Wij zijn opgegroeid in dit gebied, ons hart ligt hier. Wij zijn blij dat wij als ondernemers nu iets kunnen betekenen voor het Reggedal en de mensen uit Enter", zegt Maurice Roetgering.

Succesvolle ondernemers met groene vingers

Roetgering heeft met Coulisse een bedrijf dat internationaal actief is in raamdecoraties. Chiel Bolscher maakt deel uit van het management van 'Bolscher meer dan vlees'. De beide mannen gingen naar de Agrarische Hogeschool Larenstein in Deventer en hebben groene vingers. "En dan is het prachtig dat we nu van de provincie de kans krijgen om iets met dit gebied te doen".
Met het Reggedal hebben ze veel plannen. Zo moet er ruimte komen voor de bijenteelt, krijgen patrijzen de ruimte, worden er bomen geplant en zullen er meer koeien van het Angus-ras gaan lopen. Een markante eik wordt mogelijk een uitzichtpunt. "Natuurlijk is dit al een mooi gebied", zegt Maurice Roetgering, "maar de mensen zullen straks versteld staan van hoe mooi het hier werkelijk is".

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.