nieuws

Eis werkstraf en rijontzegging voor veroorzaken dodelijk ongeval in Hengelo

Tegen een 26-jarige postbode uit Hengelo is een werkstraf van 80 uur een een rijontzegging van anderhalf jaar, waarvan een half jaar voorwaardelijk, geëist. De postbode reed vorig jaar met zijn dienstauto een 48-jarige fietser uit Almelo dood op de Torenlaan in Hengelo.
De Torenlaan is een beruchte en gevaarlijke sluiproute waar veel ongelukken gebeuren. Op de dag van het ongeluk had de 26-jarige postbezorger een spoedklus. De man moest rouwbrieven bezorgen in Hengelo. Voor de rechter gaf de man aan dat hij de fietser wilde inhalen, maar besloot hij op het laatste moment dat niet te doen toen hij een tegenligger aan zag komen. De postbode remde waardoor de poststukken en zijn mobiele telefoon van de bijrijdersstoel dreigden te glijden. In een reflex hield hij de spullen tegen, maar gaf tegelijkertijd per ongeluk een slinger aan zijn stuur waardoor hij de fietser raakte.

Slachtoffer zou met volle vaart zijn geraakt

Volgens de officier van justitie klopt het verhaal van de verdachte niet. Het slachtoffer werd door de klap de lucht in geslingerd en kwam achter de auto in een sloot terecht. De fietser brak daarbij zijn nek. Dat was niet gebeurd als de man had geremd, zoals hij voor de rechtbank verklaarde. Het lijkt er meer op dat de man de fietser niet gezien heeft omdat hij op de navigatie van zijn telefoon keek, aldus de officier van justitie. Daardoor zou het slachtoffer met volle vaart geraakt zijn.
In 2013 vroegen Groen Links en de SP de gemeente al om onderzoek te doen naar de veiligheid op de beruchte sluiproute door Hengelo. Daar waren sinds 2001 al 25 ongelukken. Het onderzoek zou klaar zijn, maar maatregelen waren in juli 2014 nog niet getroffen. De rechtbank Almelo doet over twee weken uitspraak.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.