nieuws

VVD-Statenlid wil duidelijkheid van Provincie over verhuizing vliegveldgebruikers

Luchthaven Twente
Luchthaven Twente © TC Tubantia / Frans Nikkels
VVD-Statenlid Pieper wil dat Gedeputeerde Staten snel duidelijkheid geeft over de toekomst van de huidige gebruikers van luchthaven Twente. Hij heeft daarover een brandbrief gestuurd naar GS. De gebruikers moeten verhuizen naar een andere locatie, maar daarover er is nog veel onduidelijkheid.
Onder meer een vliegschool, een vliegclub en een zweefvliegclub maken gebruik van het terrein van luchthaven Twente. Omdat de baan die zij gebruiken verdwijnt vanwege de aanleg van de EHS moeten de gebruikers naar een andere plek op het terrein verhuizen. Dat gaat over enkele weken gebeuren. "Maar het is nog steeds niet duidelijk hoe dat in zijn werk zal gaan en op welke compenserende maatregelen en vergoeding van onkosten ze kunnen rekenen", schrijft Pieper.
Ook noemt Pieper het vreemd dat er wordt gewerkt aan een luchthavendienst, een ambtelijke organisatie die onder meer het vliegverkeer gaat regelen en de brandweer aanstuurt. Maar dat is volgens Pieper geldverspilling aangezien de werkzaamheden die een luchthavendienst uitvoert de afgelopen zeven jaar door de gebruikers zelf zijn uitgevoerd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.