nieuws

Fotografiestudent uit Zwolle wint prijs en mag exposeren op World Press Photo

Fotografiestudent Ruud Jansen
Fotografiestudent Ruud Jansen © Deltioncollege
Fotografiestudent Ruud Jansen uit Zwolle heeft de fotowedstrijd van het Deltion College gewonnen. Als beloning komt zijn winnende fotoserie 'Hard earned day' over het dagelijks leven van een aardbeienboer te hangen op de expositie van World Press Photo in Kampen.
Een vakjury van de Zwolse beroepsfotografen Margreet Vloon, Erik Karst en Gijs Versteeg koos voor de serie van Ruud, omdat de foto’s 'een inkijkje geven in het leven van een aardbeienboer'. "De sfeer is aansprekend, er is een mooie afwisseling in beelden en elk beeld is interessant", aldus drie juryleden. Er waren in totaal veertig inzenders. Het thema van de wedstrijd op het Deltion College was 'Daily Life'.
Ook de series van Quinten van den Noort en Rosa Jansen, die als tweede en derde eindigden, maken deel uit van de Deltiontentoonstelling die voor bezoekers van de World Press Expositie is te zien.

De World Press Photo Expositie duurt van 30 januari tot en met 1 maart. De beelden van wereldberoemde fotografen zijn te zien in het Ikonenmuseum. De expositie, met onder meer de categorieën nieuws, sport, natuur, portret en dagelijks leven, telt in totaal ruim 150 foto's. Deze beelden zijn de winnaars van de 57ste editie van de internationale fotowedstrijd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.