Nieuws

Raalte overweegt woningbouw op kantoorgrond

Deze grond is gereserveerd voor kantoren, maar mogelijk komen er huizen
Deze grond is gereserveerd voor kantoren, maar mogelijk komen er huizen © RTV Oost / Ties van der Heide
De gemeente Raalte overweegt een stuk grond dat gereserveerd is voor de bouw van kantoorpanden in te zetten voor woningbouw. “De afgelopen jaren is er nauwelijks behoefte aan nieuwe kantoren en hier lijkt voorlopig geen verandering in te komen. Gelijktijdig is er een grote vraag naar woningbouw,” schrijft het gemeentebestuur aan de gemeenteraad. Binnenkort is er een bijeenkomst voor buurtbewoners.
Het gaat om een stuk grond bij Raalte-Noord, tussen de rijksweg N35 en de Burgemeester Zuidwijklaan. Aan de grond grenst aan de ene kant een bedrijventerrein met kantoorpanden, aan de overkant van de weg ligt een woonwijk.
Op de grond waarover nu gesproken wordt, zouden eigenlijk kantoorpanden moeten verrijzen. Het perceel is in bezit van projectontwikkelaar Oude Wolbers-Timmerhuis Projecten. Door de ‘veranderende marktomstandigheden sinds 2008’ is de grond nog steeds onbebouwd.
Deze grond is gereserveerd voor kantoren, maar er komen misschien huizen
Deze grond is gereserveerd voor kantoren, maar er komen misschien huizen © RTV Oost / Ties van der Heide

'In beginsel positief tegenover dit voornemen'

Omdat betrokken partijen niet verwachten dat de vraag naar kantoorgebouwen de komende jaren toeneemt, heeft de projectontwikkelaar de gemeente gevraagd of de grond gebruikt mag worden voor woningbouw. Daar lijkt Raalte voor open te staan: “Mede gelet op de huidige situatie op de woningmarkt staan wij in beginsel positief tegenover dit voornemen.”
Buurtbewoners worden binnenkort door de gemeente en de ontwikkelaar bijgepraat over de plannen. Gemeenteraadsleden worden ook uitgenodigd voor die bijeenkomst.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.