Nieuws

Man uit Hengelo verstopt cocaïne in onderbroek, celstraf dreigt

Hengeloër verstopte cocaïne in onderbroek
Hengeloër verstopte cocaïne in onderbroek © iStock / Michael Edwards
Voor de rechtbank in Almelo is een celstraf van vijftien maanden, waarvan vijf voorwaardelijk, én een werkstraf van 240 uur geëist tegen een 28-jarige man uit Hengelo. De man werd in maart 2019 in Hengelo gepakt met cocaïne op zak en later ook nog eens in Losser.
Politiemensen zagen de man destijds op de parkeerplaats bij het Hengelose zwembad in een auto van een andere man stappen. Ze kregen argwaan omdat de 28-jarige een dikke bobbel in zijn broek had. De man bleek tweehonderd gram cocaïne in zijn onderbroek verstopt te hebben.

MDMA en cocaïne

De Hengeloër werd een paar maanden later, in juni 2019, ook in Losser aangehouden. Op dat moment had hij 2,5 gram cocaïne op zak. In een woning in Borne, waar de man op dat moment tijdelijk woonde, werden ook nog eens 112 pillen MDMA gevonden.
Tijdens zijn rechtszaak zei de Hengeloër dat hij verslaafd was geraakt aan cocaïne en daarom was gaan dealen. Nu, drie jaar later, is hij uit het wereldje. Hij is van de drugs af en heeft een eigen bedrijf opgezet aldus de man. Zijn advocate vroeg de rechtbank om de 28-jarige geen celstraf op te leggen. Dat zou het einde zijn van het bedrijf en de toekomst voor de man verpesten.
De uitspraak volgt over twee weken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.