nieuws

Bierdouche voor Ilse DeLange bij winnen Popprijs met The Common Linnets

Bierdouche voor Ilse DeLange
Bierdouche voor Ilse DeLange © ANP KIPPA/Paul Bergen
The Common Linnets hebben de Popprijs 2014 gewonnen, de belangrijkste Nederlandse muziekprijs. In de Oosterpoort in Groningen nam Ilse DeLange naast de prijs ook de traditionele bierdouche in ontvangst.
Volgens de jury bewezen The Common Linnets dat je ook met een puur, mooi gezongen liedje hoge ogen kan scoren. Niet alleen bereikten ze een tweede plek op het Songfestival, ook belandde Calm After The Storm in dertien landen op de eerste plaats en in nog eens tien landen in de top drie. Het album The Common Linnets werd in Nederland de best verkochte cd van 2014. 
Twee jaar geleden werd The Common Linnets opgericht door Ilse DeLange en zanger Waylon. Na het succes op het Eurovicie Songfestival stapte Waylon uit de groep. The Common Linnets treedt nog steeds op, Waylon is inmiddels vervangen.
De Popprijs wordt uitgereikt aan de band of artiest die in het afgelopen jaar de belangrijkste bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse popmuziek. De prijs werd uitgereikt tijdens het muziekfestival Noorderslag in Groningen. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.