nieuws

Zes gewonden door brand in appartementencomplex Deventer

Door een brand in een appartementencomplex in Deventer zijn vannacht 6 mensen gewond geraakt. Eén van die slachtoffers is zwaargewond.
De brand brak rond 03.00 uur uit in de kelder van het complex aan de Prins Bernardstraat. Waardoor de brand is ontstaan, is onduidelijk. De brandweer had de brand snel onder controle, maar er was veel rookontwikkeling. Die rook kwam verschillende huizen in. In totaal zijn 8 woningen ontruimd. De meeste slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gegaan omdat ze rook hadden ingeademd.
De persoon die zwaargewond is geraakt, woonde in de woning boven de kelder. Hij ligt in het ziekenhuis aan de beademingsapparatuur.
De woningen zijn helemaal zwartgeblakerd en voorlopig onbewoonbaar. Bewoners die niet terug kunnen naar hun huis zijn bij familie en vrienden ondergebracht. Voor wie het moeilijk is om een vervangende slaapplek te regelen de komende tijd, kan hulp krijgen. Er is een speciaal telefoonnummer ingesteld voor slachtoffers van de brand: 020-6516060 (meldnummer 20150231).

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.