Nieuws

Speciale paasprogramma's bij RTV Oost

Op eerste en tweede paasdag kun je bij RTV Oost genieten van speciale paasprogramma’s. Op eerste paasdag zie je een prachtige registratie van het passieverhaal en zijn we live bij het aansteken van het paasvuur in Dijkerhoek. Op tweede paasdag is er natuurlijk de Zoek het ei-speurtocht en blikken we uitgebreid terug op de actie ‘Geef kleur aan noodhulp’ van het Rode Kruis in Park de Wezenlanden in Zwolle.

PasenLive

Op eerste paasdag kun je op TV Oost kijken naar PasenLive. Een prachtig uitgewerkt paasverhaal waarin het tweeduizend jaar oude passieverhaal samenkomt met het leven van vandaag. Het verhaal speelt op bekende plekken in Flevoland en in Kampen. Met prachtige muziek, zang, beeld en geluid komt Pasen heel dichtbij.
Eerste paasdag, 19.00 uur, herhaling om 22.00 uur.

Poasboakes, het begin van de lente

In deze live-uitzending op eerste paasdag staat de traditie van de poasboakes (paasvuren) centraal. Vanaf locatie Paasvuur Dijkerhoek gaan we sfeerproeven en praten we met bouwers en omstanders. Dit jaar is er weer een heuse strijd om de hoogste poasboake. Maandenlang bouwde de jeugd van buurtschappen Dijkerhoek, Holterbroek, Beuseberg en Espelo elke vrije minuut aan hun eigen boake.
Eerste paasdag, 20.10 uur, herhaling om 23.10 uur.

Geef kleur aan noodhulp

Het Rode Kruis vraagt met de actie ‘Geef kleur aan noodhulp’ aandacht voor mensen in nood als gevolg van natuurramp of conflict. In Park de Wezenlanden in Zwolle kan iedereen live mee komen kleuren aan een groeiend kunstwerk dat speciaal ontworpen is door kunstenaar Hedof. Hoe meer ingekleurde vakjes, hoe groter het kunstwerk wordt en hoe meer mensen in nood geholpen kunnen worden. RTV Oost volgt de actie die van 14 tot en met 18 april plaatsvindt. Op tweede paasdag zie je een uitgebreide samenvatting van het project.
Tweede paasdag, 17.10 uur, herhaling elk uur.

Zoek het ei

Eindelijk mag het weer! De RTV Oost-paashazen verstoppen dit jaar weer twintig eieren in onze provincie in de tiende editie van Zoek het ei. Negentien zilveren en één gouden ei, wie de eieren vindt wint mooie prijzen. Op Radio en TV Oost volg je tussen 10.00 en 17.00 uur de zoektocht en krijg je alle aanwijzingen die leiden naar de vindplaats. Alle informatie vind je op www.rtvoost.nl/zoekhetei. ’s Avonds zie je op TV Oost een uitgebreide samenvatting om 17.35 uur. Deze wordt elk uur herhaald.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.