Nieuws

Na twee jaar corona weer seniorenfeest: weldoener haalt Willeke Alberti naar Heino

Willeke Alberti voor bijzonder concert naar Heino
Willeke Alberti voor bijzonder concert naar Heino © ANP
Na twee jaar vol afgelastingen, beperkingen en lockdowns vindt een weldoener uit Heino het hoog tijd voor een feest voor de mensen die de afgelopen periode het hardst met corona te maken hebben gehad: senioren. Een particuliere sponsor, die zelf liever op de achtergrond blijft, financiert een 'middag om nooit te vergeten' voor deze mensen. Niemand minder dan Willeke Alberti is geboekt.
De middag, op 9 juli, is gratis toegankelijk voor iedereen die wil komen, ook voor een hapje en drankje wordt gezorgd. "De sponsor wil iets voor de oudere medemens doen", zegt Han Holtkuile van muziekvereniging Ons Genoegen. De sponsor vroeg zijn vereniging om een feest te organiseren. "Dit is meteen ook een mooie kans voor onze vereniging om in de spotlights te staan."

'Het wordt echt een mooie middag'

"Het wordt echt een mooie middag waar in Heino nog lang over nagepraat gaat worden", verwacht Holtkuile. "Na twee jaar vol corona, waarin bijna niks georganiseerd kon worden, willen we nu echt wat leuks bieden. Juist voor de groep die zo hard door alle lockdowns werd geraakt."
Het contract met Willeke Alberti werd vorige week getekend. "Het lijkt me echt geweldig, zei ze", vertelt Holtkuile.

'Verbindingen tussen mensen leggen'

Het optreden vindt plaats in de sporthal in Heino en is toegankelijk voor ongeveer 500 mensen. "We hopen hiermee verbindingen tussen mensen te leggen. Dat ze elkaar opzoeken en misschien zelfs wel samen naar het concert komen. Hopelijk blijven die contacten ook na het concert bestaan."
"Het zou mooi zijn als de bezoekers van het concert elkaar ophalen, het is de bedoeling dat mensen samen een dagje op pad gaan. Dat de één de ander meeneemt. Zo kunnen ook de mensen die niet makkelijk op pad gaan het concert bezoeken."
Willeke Alberti
Willeke Alberti © ANP
Voor muziekvereniging Ons Genoegen belooft het ook een bijzondere middag te worden: zijn vereniging mag samen met Alberti optreden. Samen brengen ze een aantal nummers ten gehore.
De toegang tot het concert is zoals eerder gemeld gratis. Ouderenorganisaties zoals KBO, PKN, de Zonnebloem en Ouderenwerk uit de omgeving van Heino zijn door de organisatie van het concert benaderd. Zij brengen het concert onder de aandacht van de mensen die binnen de doelgroep vallen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.