nieuws

Brandweer Deventer: Flatbrand had slechter af kunnen lopen

Bij de brand in het appartementencomplex aan de Prins Bernardstraat in Deventer heeft de brandweer met een hoogwerker bewoners uit het pand gered die niet meer konden vluchten.
Vijf bewoners waren naar het balkon gevlucht; één bewoner bevond zich in het trappenhuis. "Als de brandweer niet op tijd was en de brand had zich verder ontwikkeld, dan had het slechter af kunnen lopen", verklaart een woordvoerster van de brandweer. Eén bewoner is met zware ademhalingsproblemen opgenomen in het ziekenhuis. Daar ligt hij aan de beademingsapparatuur.
De brandweer had het vuur snel onder controle. Er was afgelopen nacht wel onduidelijkheid over het aantal en de toestand van de slachtoffers omdat sommige bewoners op eigen gelegenheid naar het ziekenhuis waren gegaan.

Speurhonden

De oorzaak van de brand, die omstreeks 02.45 uur was ontstaan in de kelder, is nog niet duidelijk. De politie heeft vandaag met speurhonden de kelder onderzocht. In totaal zijn er acht woningen beschadigd geraakt door de rook en roet. De verwachting is dat de bewoners vandaag nog niet terug kunnen naar haar woningen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.