nieuws

FC Twente verliest eerste duel na de winterstop op bezoek bij Feyenoord

FC Twente is bij de eerste competitiewedstrijd van 2015 tegen een nederlaag aangelopen. In de Kuip was Feyenoord met 3-1 te sterk voor de ploeg van Alfred Schreuder.
De Rotterdammers begonnen sterk aan het duel en pakten direct het initiatief. De eerste grote kans was echter aan de andere kant te noteren, maar Corona wist van dichtbij het buitenkansje niet te benutten. De verdediging van de Tukkers stond in de eerste helft goed en de strafschop die Feyenoord tegen het eind van de eerste helft kreeg, kwam dan ook uit het niets. El Ahmadi werd gevloerd door Bengtsson. De toegekende strafschop was niet aan Kazim-Richards besteed, Stevens keerde zijn inzet. Uit de daaropvolgende hoekschop was het wel raak. Immers stond vogelvrij en schoot vervolgens hard raak in de bovenhoek.
Na rust kwamen de bezoekers sterk uit de kleedkamer en de gelijkmaker was al snel een feit. Castaignos kwam door over rechts en zijn voorzet werd niet goed verwerkt door Vermeer, Engelaar was er als de kippen bij om Twente langszij te schieten. Tegen de verhouding in kwam Feyenoord na een uur weer op voorsprong via Toornstra, die een afgeslagen bal knap binnen werkte. Niet veel later deelde de thuisploeg de genadeklap uit. Kazim-Richards behield voor het doel het overzicht en zijn voorzet werd binnen gegleden door Boëtius. Twente probeerde het hierna nog wel maar het heilige vuur was weg om nog wat uit te richten.

Feyenoord - FC Twente 3-1

1-0 Immers (37)
1-1 Engelaar (51)
2-1 Toornstra (59)
3-1 Boëtius (62)
Arbiter: Van Boekel
Geel: Lachman
Bijz: Kazim-Richards mist strafschop (37)
Feyenoord: Vermeer, Boulahrouz, Van Beek, Kongolo, Nelom, Clasie, Immers, El Ahmadi, Toornstra, Kazim-Richards, Boëtius.
FC Twente: Stevens, Martina, Bengtsson (Mokhtar/73), Lachman, Bjelland, Schilder, Mokotjo, Ziyech, Engelaar (Ould-Chikh/73), Corona (Børven/83), Castaignos.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.