Nieuws

Netwerkstoring in ziekenhuis Isala in Zwolle opgelost, spoedeisende hulp weer open

Netwerkstoring bij ziekenhuis Isala in Zwolle duurt langer dan verwacht
Netwerkstoring bij ziekenhuis Isala in Zwolle duurt langer dan verwacht © RTV Oost / Wouter de Wilde
De netwerkstoring in ziekenhuis Isala in Zwolle is opgelost. Dat meldt het ziekenhuis. De oorzaak was een storing in het eigen netwerk van Isala. Nu het is opgelost betekent dat onder meer dat de Spoedeisende hulp en de Eerste hartlonghulp weer open gaan voor alle spoedpatiënten.
Eerder vandaag besloot Isala vanwege de storing de spoedeisende eerste hulp in Zwolle en de eerste hartlonghulp te sluiten en ambulances uit te laten wijken. De ambulances die normaal gesproken naar Zwolle zouden gaan, werden dus zoveel mogelijk doorgestuurd naar Meppel.

Ongeluk Heerde

Een slachtoffer van een ernstig ongeluk in Heerde werd vanmiddag niet naar Zwolle vervoerd maar per traumaheli naar Utrecht. Het ongeval gebeurde omstreeks twee uur vanmiddag. De bestuurder botste op de Kamperweg frontaal tegen een boom.
Normaal gesproken zou een zwaargewond slachtoffer per ambulance of traumaheli naar het ziekenhuis in Zwolle worden overgebracht, omdat het ziekenhuis een traumacentrum is. Omdat dit vanmiddag door de storing niet kon, moest het slachtoffer naar Utrecht worden vervoerd. Per ambulance zou dat te lang duren. Daarom werd het slachtoffer per traumahelikopter overgebracht.
Zwaargewonde bij ongeluk in Heerde
Zwaargewonde bij ongeluk in Heerde © NewsUnited

Langer dan verwacht

De netwerkstoring bij ziekenhuis Isala in Zwolle duurde langer dan verwacht. Het ziekenhuis had voor vanavond een aantal voorzorgsmaatregelen genomen. Zo werden medewerkers gevraagd om langer door te werken. Operaties werden in de loop van de middag wel weer langzaam opgestart. Het ziekenhuis is er er niet in geslaagd het hele programma af te maken.
Het ziekenhuis overlegde bovendien met het regionaal ambulancevervoer en met ziekenhuizen ten noorden van de vestiging van Isala in Meppel of zij spoedpatiënten konden ontvangen die anders naar de spoedeisende eerste hulp van het Isala in Meppel zouden zijn gegaan.

Patiënten verhuizen

Deze maatregel werd genomen zodat er in Meppel meer bedden vrij zouden komen voor ambulances uit de regio Zwolle. In Meppel waren er geen problemen met het netwerk. Het ziekenhuis keek bovendien of het nodig was om patiënten te verplaatsen naar een ander ziekenhuis. Dat was mogelijk nodig om de veiligheid van de patiënten vanavond te kunnen blijven garanderen. Dat is nu niet meer aan de orde.
Isala benadrukt dat de veiligheid van patiënten niet in het geding is geweest.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.