nieuws

Michel Mulder wint tweede 500 meter op NK en komt dichterbij Otterspeer

Michel Mulder
Michel Mulder © Pro Shots
Michel Mulder uit Zwolle blijft na de tweede 500 meter op de tweede plek in het klassement van het NK sprint in Groningen staan, maar kwam wel dichter bij leider Hein Otterspeer doordat hij de afstand won.
In het onderlinge duel tussen de nummers één en twee van het klassement reed Mulder 35,38 seconden. Otterspeer reed 35,66 seconden en werd daarmee derde. In het klassement is het verschil tussen de twee nog 0,29 seconden. Dat moet Mulder zien goed te maken op de afsluitende 1000 meter.
Op de tweede 500 meter werd Jan Smeekens uit Raalte vierde in 35,67. Ronald Mulder werd vijfde in 35,72 en Thomas Krol uit Colmschate eindigde op plek 14 in 36,25. In het klassement is Mulder de nummer zes, Krol de nummer elf en Smeekens staat twaalfde. Het NK sprint wordt straks afgesloten met de tweede 1000 meter.

Mulder naar WK afstanden

Michel Mulder mag door de resultaten op de 500 meter ook naar het WK afstanden op die afstand. Smeekens en Ronald Mulder reden zich niet in de top drie van het klassementje op de 500 meter en mogen niet meedoen. Zij pakten nog zilver en brons op de Olympische Spelen van vorig jaar. Hein Otterspeer en Jesper Hospes zijn de overige twee die wel mee mogen doen in Heerenveen, half februari.

Van Beek vijftiende

Bij de vrouwen eindigde Lotte van Beek uit Zwolle op plek 15 en in het klassement staat ze ook op die plek. Thijsje Oenema won de 500 meter voor de tweede keer dit weekend en staat bovenaan in het klassement.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.