nieuws

Inspiratieloos Heracles Almelo in eigen huis hard onderuit tegen Excelsior

Heracles Almelo heeft zichzelf een slechte dienst bewezen. De ploeg van John Stegeman gaf in het Polman Stadion niet thuis en ging tegen concurrent Excelsior met een 0-3 eindstand van het veld.
Vooraf was het verschil op de ranglijst slechts een punt in het voordeel van de ploeg uit Rotterdam en dus wist Heracles wat het moest doen. De thuisploeg kwam dan ook fel uit de startblokken en dat leverde een aantal kleine mogelijkheden op. Uit het niets was het aan de andere kant na een klein kwartier raak via Van Weert, die een voorzet van links alleen maar binnen hoefde te tikken. In het vervolg was het baltempo van Heracles te laag om de gasten in de problemen te brengen. Gouriye en Van Mieghem, die beiden in Almelo speelden, kregen kansen om de score te verdubbelen maar verzuimden in de afronding. Halverwege was het dan ook 0-1.
Na rust probeerde Heracles het enkele malen van afstand, maar schoten van Tannane en Bel Hassani werden gekeerd door Damen. Uiteindelijk waren het toch Gouriye en Van Mieghem die hun voormalig werkgever pijn deden. Eerstgenoemde stuurde Van Mieghem de diepte in en met een bekeken lob verschalkte hij Telgenkamp, 0-2. Heracles ging alles of niets spelen maar dat leverde vrijwel niets op. De beste kansen waren nog voor de gasten en zij waren het ook die nog een keer het net vonden, invaller De Reuver werkte van dichtbij binnen, 0-3. Weghorst kreeg nog een onnodige gele kaart waardoor hij volgende week de derby tegen FC Twente aan zich voorbij moet laten gaan.

Heracles Almelo - Excelsior 0-3

0-1 Van Weert (14)
0-2 Van Mieghem (70)
0-3 De Reuver (83)
Arbiter: Kamphuis
Geel: Van Mieghem, Weghorst, Fischer
Heracles Almelo: Telgenkamp, Koenders, Te Wierik, Veldmate (Schenkeveld/76), Aktaou (Cziommer/60), Bruns (Avdic/74), Bel Hassani, Fledderus, Tannane, Weghorst, Linssen.
Excelsior: Damen, Bovenberg, Fischer, Mattheij, Kuipers; Bruins, Stans, Vermeulen; Gouriye (De Reuver/83), Van Weert, Van Mieghem (Botaka/70).

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.