Betaald voetbal

Noppert na derde cleansheet op rij in Oranje: "Louis heeft nog niet geappt, schei uit"

Andries Noppert boekte vrijdagavond met Go Ahead Eagles een eclatante overwinning op Willem II: 4-0. De doelman keepte een uitstekende wedstrijd en kan met de Deventenaren het seizoen veilig uit spelen nu handhaving een feit is: "We hebben het voor de club mogelijk gemaakt om volgend jaar weer op het hoogste niveau te acteren."
Noppert maakt al weken een goede indruk bij de Eagles en na een aantal goede reddingen galmde het "Noppert in Oranje" door de Adelaarshorst. De Friese doelman blijft er zelf echter nuchter onder: "Het is leuk dat het geroepen wordt, maar dat is iets waar ik totaal niet mee bezig ben. Het is leuk dat ze het zeggen, maar laat ik me maar gewoon focussen op wat ik hier moet doen."

Betrouwbare doelman

Tot een paar maanden geleden was Noppert de stand-in van Warner Hahn. Nu is de doelman de onbetwiste eerste doelman en vrijdagavond was de Fries belangrijk met een paar prachtige reddingen. "Dat is het mooie van voetbal. Het balletje kan raar rollen. Nu doe ik het goed en ik roep continu dat ik dit moet volhouden. Het is mooi als je een wedstrijd kan winnen en je hebt geen redding hoeven maken, maar nu is het mooi dat je het team kan helpen en het kan laten zien", stelt de boomlange doelman.

Man-of-the-match

Winnen met 4-0, maar toch de doelman die wordt verkozen tot man-of-the-match. Het overkwam vrijdagavond Noppert, die zich met name onderscheidde op een kopbal van Hornkamp. "Het is alleen maar mooi en een teken dat je het goed hebt gedaan. Ik pak een hele goede bal bij een 2-0 voorsprong. Dat is een cruciaal moment en het is mooi dat je het team daarmee kan helpen. Daarna maken we het als team heel zakelijk af."

Transfervrij

Noppert is na dit seizoen transfervrij, al is hij wel met de Eagles in gesprek over een langer verblijf. Ook kwam Noppert in de jeugd uit voor sc Heerenveen en trainer Kees van Wonderen vertrekt na dit seizoen naar de Friezen, maar één plus één is nog geen twee voor Noppert: "Ik heb nog niks gehoord van Heerenveen. Ik ben transfervrij en Go Ahead heeft laten weten dat ze positief zijn en verder willen. Ik maak keuzes op gevoel en op vertrouwen, dus ik ga gewoon rustig kijken en met de club in gesprek."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.