nieuws

Taekwondoka Reshmie Oogink klaar voor belangrijk nieuw seizoen

Reshmie Oogink behoort sinds vorig jaar tot de absolute wereldtop. Ze won de afsluitende Grand Prix waar de top acht van de wereld aanwezig was. Sindsdien is ze een grote naam in de taekwondowereld.
Dit seizoen staat voor Oogink in het teken van één ding: plaatsing voor de Spelen in Rio de Janeiro in 2016. Momenteel staat ze op de Olympische ranking tweede, een plek die aan het eind van het jaar recht zou geven op een ticket. Daarvoor moet ze namelijk in de top zes staan.
De eerste wedstrijd van het seizoen is normaal gesproken het Nederlands kampioenschap, maar dat ligt voor Oogink anders. Ze schreef zich in, maar was in haar categorie de enige. Haar suprematie in Nederland is zo groot, dat er momenteel niemand is die het tegen haar op wil nemen. Vorig jaar won ze het toernooi dankzij een knock-out.
Opvallend aan het verhaal van de 23-jarige Almelose is dat ze heel veel zelf moet opknappen. Veel van haar concurrenten zijn grote sterren in eigen land en verdienen miljoenen. Oogink traint vooral met haar broer en doet dat vaak in een klein fitnesszaaltje van de IISPA. Ze heeft haar eigen plan richting Rio. Want daar moet het gebeuren. In Rio wil Reshmie Oogink maar één ding: goud.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.