nieuws

Inbrekers in Almelo slaan toe terwijl bewoners douchen en slapen

Politie
Politie © TC Tubantia / Charel van Tendeloo
Een vrouw uit Almelo dacht dat zij haar man hoorde toen ze onder de douche stond. Het bleek alleen een inbreker te zijn die er met twee iPads vandoor ging. Het overkwam de vrouw afgelopen woensdag in een woning aan De Eese. In een andere straat in Almelo ontdekte een man een dag later dat een inbreker 's nachts zijn hele huis inclusief slaapkamer had doorzocht. Dat gebeurde in een huis aan de Ambtstraat.
De betrokken vrouw stond woensdag onder de douche en hoorde gerommel in haar huis. Ze dacht dat haar man nog thuis was en riep, waarna er niemand reageerde. Toen de vrouw poolshoogte ging nemen, rende een onbekende man via de achterkant van de woning weg. Ze ontdekte daarna dat er onder meer twee iPads waren verdwenen. De poort van de woning bleek geforceerd.
Afgelopen donderdag ontdekte een bewoner van een huis aan de Ambtstraat dat er was ingebroken. De man ging rond half één naar bed en zag de volgende ochtend dat zijn hele huis was doorzocht, inclusief de kamer waar hij had geslapen. Op het eerste gezicht lijkt er niets gestolen te zijn.
De politie is een onderzoek naar beide inbraken gestart.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.