nieuws

Personeel geldtransporteur Brink's pakt staking weer op

Geld
Geld © iStock
Na een adempauze het afgelopen weekend pakken werknemers van Brink's Nederland maandag weer de draad op van de door de vakbonden georganiseerde estafettestaking bij de geldtransporteur. De staking houdt in dat geldautomaten van voornamelijk Rabobank niet worden bijgevuld en dat geld bij banken niet wordt opgehaald.
De dienstverlening voor winkeliers gaat om veiligheidsredenen gewoon door. De acties worden gehouden in de regio Amsterdam. Hetzelfde actiemodel werd donderdag in de regio Rotterdam en vrijdag in de regio Arnhem toegepast. Consumenten hebben tot nu toe weinig last van de staking.
Geldtransporteur Brink's verliest de Rabobank als klant. Daardoor verliezen 650 van de ruim duizend werknemers hun baan. De vestiging in onder meer Zwolle gaat vanwege de ontslaggolf dicht. De inzet van de staking is het afdwingen van een beter sociaal plan en de herplaatsing van zoveel mogelijk personeel van Brink's bij andere geldtransporteurs.
Om die laatste eis kracht bij te zetten, gaan ongeveer vijftig werknemers van Brink's maandagmiddag naar het hoofdkantoor van branchegenoot G4S in Utrecht. Daar hopen de actievoerders van de directie te horen op basis van welke arbeidsvoorwaarden ze daar eventueel aan de slag kunnen.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.