nieuws

Orde van Verdienste voor brandweerkorps De Lutte

Jos Rolink ontvangt Orde van Verdienste uit handen van Graaf Daan I
Jos Rolink ontvangt Orde van Verdienste uit handen van Graaf Daan I © c.v. De Bosduvelkes De Lutte
Brandweerkorps De Lutte ontvangt Orde van Verdienste van carnavalsvereniging De Bosdûvelkes. De prijs is voor de 37e keer uitgereikt tijdens de laatste van de vier galazittingen in De Luttte.
De brandweerpost De Lutte is door vijf mannen uit dorp van de Hellehond opgericht op 1 april 1953. Inmiddels is de groep vrijwilligers veel groter en kunnen ze 24/7 gealarmeerd worden. Het carnavalsbestuur benadrukte tijdens de uitreiking dat er steeds hogere eisen worden gesteld aan de brandweermannen. Juist de verruiming van hun inzet, dat ze naast het blussen van branden ook aanwezig zijn bij calamiteiten als ongevallen met gevaarlijke stoffen en hulpverlening bij verkeersongevallen, maakt dat ze de Orde van Verdienste hebben gewonnen. Gezien het grote applaus vanuit het publiek heeft het carnavalsbestuur een terechte keus gemaakt voor deze maatschappelijke waardering. De bijbehorende plaquette werd door Graaf Daan I van c.v. De Bosdûvelkes uitgereikt aan Jos Rolink, bevelvoerder van brandweerkorps De Lutte. 
Al sinds 1978 wordt door het bestuur van de carnavalsvereniging De Bosdûvelkes uitgereikt. Deze erkenning is voor een persoon of groep die zich inzet voor de samenleving van De Lutte.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.