nieuws

Slapeloze nacht voor Wout Weghorst na nederlaag tegen Excelsior

Bij Heracles Almelo is het goed te merken dat het vandaag 'Blue Monday' is, de meest deprimerende dag van het jaar. De ploeg is nog niet hersteld van de dreun die Excelsior gisteren uitdeelde, door in Almelo met 3-0 te winnen. Voor Wout Weghorst was de nederlaag extra zuur: hij kreeg zijn vijfde gele kaart van het seizoen en is daarom geschorst voor de volgende wedstrijd, uitgerekend de derby tegen FC Twente.
De spits uit Borne heeft vannacht dan ook amper een oog dicht gedaan: "Het was een moeizame nacht", bekent Weghorst. "Ik heb op de bank gezeten en wat televisie gekeken. Uiteindelijk viel ik langzaam in slaap en toen ben ik maar naar bed gegaan."

Zag er heel gunstig uit
De nederlaag kwam extra hard aan, omdat iedereen bij Heracles vol optimisme begon aan de tweede seizoenshelft. Weghorst: "We hebben een heel goed trainingskamp gehad; we hebben hard gewerkt, hard getraind, veel gesproken, het gevoel was absoluut goed. En daar kwamen de resultaten van het afgelopen weekend nog eens bij. Het zag er heel gunstig uit en we hadden een mooie stap kunnen zetten. Als je dan kansloos met 3-0 verliest, dan is dat een fikse tik."

Ontzettend balen
Voor Weghorst was de kater extra groot: hij liep ook nog eens een schorsing op voor de derby in De Grolsch Veste tegen FC Twente van komende vrijdag. "Ik vond het geen gele kaart", oordeelt Weghorst. "Ik ga voor de bal en speel die ook eerst. Daarna raak ik de keeper nog iets, maar volgens mij krijg ik vooral geel door de reactie van de Excelsior-spelers. Het gebeurt wel vaker dat ik daar pech mee heb, maar ik baal er ontzettend van. Los van het feit dat het voor mij persoonlijk een extra leuk duel is, is het ook een heel belangrijk duel voor ons en de supporters. Die derby leeft altijd extra bij Heracles en daar had ik heel graag van waarde willen zijn."

Niet te deprimerend
Ondanks Blue Monday houdt Weghorst wel vertrouwen in de toekomst: "We moeten ook niet te deprimerend gaan doen. We hebben nog zestien wedstrijden om het recht te breien met elkaar en in ieder geval op deze vijftiende plek te blijven staan, want we moeten ons gewoon handhaven. Voor de winterstop hebben we een heel goede periode gehad. We moeten weer terug naar hoe we dat bewerkstelligd hebben, dan moeten de resultaten ook wel weer komen."
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.