nieuws

Bewoners door brand getroffen appartementencomplex Deventer krijgen andere huisvesting

Brand in appartementencomplex Deventer
Brand in appartementencomplex Deventer © Yordi de Vries
De veertien bewoners van de acht appartementen aan de Prins Bernhardstraat in Deventer waar afgelopen weekend een brand woedde hebben vandaag met woningbouwvereniging Ieder1 en de gemeente Deventer overleg over tijdelijke huisvesting.
De appartementen zijn zwaar beschadigd en hebben veel rookschade. Vooralsnog zijn ze daardoor onbewoonbaar. De brandweer en de politie doen nog onderzoek naar de oorzaak van de brand. Bij de brand raakten zes mensen gewond, van wie één zwaargewond. De meesten hadden veel rook ingeademd.

Bewoners kunnen hun wensen aangeven

Hoeveel van de slachtoffers nog in het ziekenhuis verblijven, is niet bekend. De bewoners zijn de afgelopen twee nachten tijdelijk elders opgevangen. Sommige bij familie, anderen in een hotel. Tijdens de bijeenkomst vanmiddag kunnen de bewoners aangeven wat hun wensen zijn ten aanzien van de tijdelijke huisvesting. Het opknappen van de appartementen kunnen geruime tijd in beslag nemen. In overleg met de brandweer en de politie kunnen bewoners binnenkort wel wat persoonlijke spullen ophalen.
De brand in het appartementencomplex brak in de nacht van zaterdag op zondag uit in de kelder van het complex. De brandweer gaf ongeveer drie kwartier later het sein brand meester. Er is geen gevaar voor de omgeving geweest.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.