nieuws

Alerte buurtbewoners redden bejaarde vrouw in Raalte

Politie / politieuniform / politiekleding
Politie / politieuniform / politiekleding © RTV Oost
De politie heeft zondagmorgen bijna een voordeur van een huis in de buurt van Raalte opengebroken na een melding van bezorgde buurtbewoners. De gordijnen van een bejaarde buurvrouw waren lang dicht, wat de buurtbewoners verdacht vonden. Dankzij de alertheid van de buurtbewoners werd de vrouw, na twaalf uur op de grond te hebben gelegen, gered uit haar woning.
De buren hadden al verschillende keren geklopt, gebeld en geroepen maar een reactie van de vrouw bleef uit. "Ja, en dan nemen we geen halve maatregelen. Op het moment dat we bijna de deur zouden forceren kwam de dochter aanfietsen," aldus de politie.

Oude vrouw lag hulpeloos op de grond

Met haar sleutel kon de politie uiteindelijk naar binnen. Daar troffen ze de oudere dame hulpeloos op de grond van de slaapkamer. Door haar fysieke klachten was zij niet meer in staat geweest om na haar val op te staan en had daar vermoedelijk een uur of twaalf gelegen. De ambulancebroeders ontfermden zich over haar en na onderzoeken in het ziekenhuis bleek dat de val waarschijnlijk geen blijvende gevolgen heeft.
Als de buurtbewoners hier geen melding van hadden gemaakt, had de vrouw er vermoedelijk langer gelegen met alle mogelijke gevolgen. "Kijk en hier worden wij nu blij van," meldt de politie op Facebook. "Burgers die op elkaar letten en niet dagen gaan wachten voor ze eens gaan bellen. Hulde voor de bewoners in dit dorp. Sociale controle zou normaal moeten zijn."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.